Foto: Lise Kalstad, Båtsans

Denne uka åpner nye Dra til Sjøs

Startskuddet for båtlivet i Bergen fyres av på Marineholmen fredag 5. mai. Da åpner Dra til Sjøs, og messen blir særdeles innholdsrik.

Gjennom de siste årene har området rundt Marineholmen utviklet seg voldsomt. Det blir mer og mer som det Bergenske «Aker Brygge». Et kjøpesterkt område, med flotte promenader og restauranter, lett tilgjengelig for hele Bergen og omegn. På kaien, midt i messeområdet, finnes også den meget gode restauranten «Søtt og Salt», som Dra til Sjøs samarbeider med og der de besøkende kan få seg en matbit eller kaffekopp mens de skuer utover messen.

Styret i Dra til Sjøs (F.v) Fredrik Soltvedt, Kristian Sivertsen, Aleksander Madsen og Ørjan Wollertsen, ser alle frem til å være tilbake i Solheimsviken. Marineholmen ses i bakgrunnen.

Destinasjon MARINEHOLMEN er under langsiktig oppbygging og er møteplass for mye maritim aktivitet. Båtmessen Båter i Sjøen på Aker Brygge i høst var en stor suksess og styret i Dra Til Sjøs mener tiden nå er inne for å gjenskape den samme opplevelsen i Bergen.

Variert på sjøen

Når Dra til Sjøs åpner dørene blir publikum møtt av tilrettelagte brygger og muligheten for å ta seg en runde blant de over femti utstilte båtene. Messen byr på en god bredde med alt fra store cabincruisere og seilbåter til mindre bobåter og åpne dagsturbåter.

Blant seilbåtene finner vi tre store 50-fotere fra både Jeanneau, Beneteau og Elan. Princess viser frem F50 og F45, Fairline stiller med Targa 45 GT og Targa 50 GT, og Marex viser de prisvinnende 330 Scandinavia og 375 Cruiser. Også Saga, Westline, Bavaria og Windy er representert på årets messe. Blant messens nyheter er nye Windy 34 Alizé, Askeladden C70 Cruiser, Westline 27, Yamarin 67 DC, Baug 21 og Skilsø 35 Fly.

I styrhusbåtsegmentet viser Nord Star hele seks modeller fra 25 fot til flaggskipet på 49 fot. Også Sargo har en bred line-up med tre modeller fra 28 til 36 fot. Dra til Sjøs byr også på et bredt spekter av dags- og weekendcruisere med båter fra Askeladden, Finnmaster, Nimbus, Buster og Yamarin, for å nevne noen. Også en helelektrisk Hydrolift E-22 ligger i vannet.

Det blir en rekke aktiviteter for barna under Dra til Sjøs. Foto: Sjøakademiet

Unikt miljø

Dra til Sjøs-messen har en unik historie, og ble tidligere arrangert i Solheimsviken. Etter ni år er messen tilbake i moderne og flotte omgivelser. Nå er også båtbransjeforbundet Norboat med som arrangør, og daglig leder Magnus Ryhjell lover en innholdsrik helg for hele familien.

– I tillegg til båter på sjøen rigger vi opp et stort telt med utstyr, tilbehør og maritime tjenester. Her har vi også samlet lærerike og spennende aktiviteter for barna gjennom Sjøakademiet. Dette slo godt an under Båter i Sjøen på Aker Brygge og vil garantert bli poppis for kommende skippere på Vestlandet også, forteller Ryhjell.

Dra til Sjøs arrangeres fra 5.-7. mai på Marineholmen, og holder åpent fra kl. 11-18 alle dager. Billetter kjøpes på www.dratilsjos.no.