Jonas Gams Steine (f.v.) og Per Alvern utvider satsningen på nye og brukte båter i vannet, på bruktbåt og verksted.

Suksess med ny salgsbrygge og lynrask levering

Vestlandets salgsmaskin Bergen Marine har suksess med ny permanent salgsbrygge og planlegger å utvide satsingen på bruktbåt og verksted.

I 2023 kan man si at salgsmaskinen Bergen Marine har lagt nok et godt salgsår bak seg i 2022. Omsetningen ble noe lavere enn toppåret 2021, men godt over siste normalår som var i 2019. Selskapet omsatte for netto 255 millioner i 2022, sammen med verkstedet, og budsjetterer for det samme i år.

Per Alvern hos Bergen Marine forteller at båtmarkedet virket roligere i vinter, og at han var spent på utviklingen inn i nyåret. Men etter at Båtmessen på Sotra arena er gjennomført, er forventingene at også 2023 blir et godt år.  Så langt er etterspørsel og salg bedre enn han hadde turt å håpe på.

– Vi er glade for at folk ble «bitt» av båtbasillen under pandemien, og dette ser ut til å fortsette. Lidenskapen for båt er stor, og i konkurranse med andre ferieformer, som sydenturer, ser vi at båtliv fortsatt rager høyt på listen for veldig mange nordmenn, sier Alvern.

Nye satsinger og i konstant utvikling

Norges største båtforhandler satser videre på flere felt, og har nylig åpnet en toppmoderne verkstedshall for plastskade-reparasjoner. Samtidig har selskapet et solid og anerkjent autorisert motorverksted, hvor de for tiden har tre lærlinger på kontrakt i samarbeid med Bransjeorganisasjonen Norboat.

– Nybåtsalget fortsetter i godt spor, og på grunn av partikjøp og noen sent ankomne 2022-modeller, kan vi tilby lagerbåter til en svært gunstig pris. Videre planlegger vi å ta mer tak i bruktbåtmarkedet, spesielt på nyere bruktbåter, sier Alvern.

Bergen Marine har lang erfaring med båtmegling og er autorisert båtmegler gjennom båtbransjeforbundet Norboat og medlem av Norges Båtmeglerforening. Per Alvern og Jonas Gams Steine forteller at de har høstet god erfaring via 50/50 partnerskapet med Thrust Marine på båtmegling, som har hatt en fin og positiv utvikling.

– Det gode samarbeidet vil fortsette, men i tillegg skal vi utvikle vår egen bruktbåtavdeling gjennom salg/kjøp av brukte båter. Megling skal fortsatt skje gjennom partnerskapet med Thrust Marine, sier Steine.

Ny toppmoderne verksteds hall for plastskade-reparasjoner

Bergen Marine satser i 2023 videre og profesjonaliserer seg på eget bruktbåtsalg. Selskapet skal sette dette inn i et mer organisert system og tilby tilstandsrapport, bytterett og garantiordninger. Dette vil gjelde segmentet nyere bruktbåter (ned til ca. ti år gamle båter).

– Vi mener dette vil gi en helt annen trygghet for kjøperen, som handler bruktbåt hos oss, i forhold til å kjøpe privat, sier Alvern.

Det betyr at om du kjøper en bruktbåt hos Bergen Marine, får du med: Tilstandsrapport, funksjonstest, dokumentert motorservice utført og stempel for Sjøklar for NY sesong, 14 dagers bytterett og seks mnd. garanti.

– For Bergen Marine er det viktig å kunne være det komplette båtsenter, ha flere ben og stå på, samtidig som vi kan følge kunden gjennom hele prosessen, også i et trygt ettermarked.

Bergen Marine forhandler et stort utvalg båter i flere prisklasser og for ulike bruksområder.

Suksess med ny salgsbrygge

Da de fikk utvidet den nye salgsbryggen i 2022, var det et viktig løft for marinaen. Den permanente salgsbryggen rommer nå enda flere båtmerker. Blant annet det Finske, high-end performance båtmerket, Saxdor. Merket ble nylig vinner av den prestisjetunge prisen Motor Boat Awards 2022.

Samtidig som den flytende utstillingen vokser, innbyr salgsbryggen til inspirasjon. Her kan kunder og publikum komme med hele familien og ta med seg niste og kaffe. Vi har sittebenker, og bryggen har nydelig kveldsbelysning. Dette gir publikum mulighet til å kikke på båtene utenom åpningstider, på kvelder og i helgene. Salgsbryggen er åpen hele døgnet året rundt.

– Vi erfarer at kundene setter pris på å se båtene i sitt rette element, sier Steine.

Kjente merker

Bergen Marine er Norges største båtforhandler og ble for åttende året i 2022 kåret til Europas største Brunswick båtforhandler, samt Norges største Uttern og Quicksilver-forhandler. Forhandleren i Dolviken utenfor Bergen fører blant annet båtmerker som Bavaria, Saga, Nordkapp, Saxdor, Quicksilver, Uttern, samt Mercury påhengsmotorer opp til 600 hk. Les mer på www.bergen-marine.com. Konsernet har vokst de siste årene, og omfatter nå også eiendom og storstilt marinadrift.

Nordkapp Noblesse 830 er en av årets nyheter.

Også bobilforhandler

Bergen Marine er også en av Norges ledende bobilforhandlere og representerer kjente merker, som direkteimportør for Benimar, Eura Mobil, Autostar og Malibu.

– Hos Bergen Marine kan du derfor bytte inn både båt og bobil. Det skal være trygt og enkelt å handle med oss i Bergen Marine, det skal fortsatt være vårt varemerke. Vi har nå med serviceverkstedene båt & bobil over 30 dedikerte medarbeidere som står på hver dag for å bistå våre kunder på best mulig måte. Planlagt nytt i 2024 blir at vi skiller ut eget autorisert verksted for bobil.

Selskapet har solid egenkapital og klare planer om ytterligere vekst nærmeste årene.

De opprinnelige planene om å realisere det grønne skiftet for båtbransjen i Bergen gjennom Vestland Marina ligger fortsatt fast – les mer på www.vestland-marina.no.
Allerede til sommeren planlegger vi gjennom samarbeid med PLUG å tilrettelegge for elbåt lading på den nye salgs og gjestebryggen.