Etter drøye 9 år sjøsettes den flytende båtmessen Dra til Sjøs i Solheimsviken ved Marineholmen igjen.

I en pressemelding fra Styret i Dra til Sjøs AS, meddeler de at allerede i mai ønsker de å arrangere flytende båtmesse i Bergen igjen.

Gjennom de siste årene har området rundt Marineholmen utviklet seg voldsomt. Det blir mer og mer som det Bergenske «Aker Brygge». Et kjøpesterkt område, med flotte promenader og restauranter, lett tilgjengelig for hele Bergen og omegn. Her er både parkering og offentlig transport like ved Marineholmen. Destinasjon MARINEHOLMEN er under langsiktig oppbygging og er møteplass for mye maritim aktivitet.

Båtmessen Båter i Sjøen, på Aker Brygge i høst, var en stor suksess og styret i Dra Til Sjøs mener tiden nå er inne for å gjenskape den samme opplevelsen i Bergen.

Arrangementet er i regi av Dra til Sjøs AS og planlegges gjennomført helgen 5. mai til 7.mai 2023. Dra til Sjøs vil samarbeide med Norboat for å legge samme profesjonelle rammen rundt båtmessen som på Aker Brygge.

Magnus Frøshaug Ryhjell, daglig leder i bransjeorganisasjonen Norboat, kommenterer at han synes det er kult initiativ fra deres medlemmer og gode venner i Bergen. -Vi er glade for å kunne bidra, og Norboat er som kjent en dyktig messearrangør som sitter på mye historikk. Historikk som lett kan overføres til Bergen. – Vi skal avklare hvilken rolle vi skal ha, men uansett er vi veldig entusiastisk til alt som fremmer båt og båtliv.

Kick off av båtsesongen

Det blir et skikkelig Kick off av båtsesongen, kommenterer Kristian Sivertsen fra Viknes, som er en av styremedlemmene i Dra til Sjøs. Planen er at Dra til Sjøs leier hele gjestehavnen pluss et areal på land til telt og inviterer til en hyggelig helg med båter i sitt rette element. Det blir RED CARPET på åpningsdagen fra kl 19:00, med egen Dj på kaien.

Ørjan Wollertsen hos Nautic Norway er også et av styremedlemmene i Dra til Sjøs, som er entusiastisk over å gjennomføre flytene båtmesse. Solheimsviken er en perfekt arena, og her får vi treffe kundene i det som er vårt viktigste element. -Vi satser på et stort mangfold av båter, og håper kunder fra hele landet vil komme. Det blir mulighet til forhåndsbooking og eksklusiv visning av båten etter avtale.

I teltet på land, som blir på 350 m2, blir det utstyr og mindre båter. Aleksander Madsen salgssjef hos Bjordal & Madsen, som også er et av styremedlemmene forteller at han ser frem til å stå i teltet og snakke om motor med deres kunder. For meg er det viktig og komme ut å snakke med storbåtkunder, som er det vi har mest av.

Formann i Dra til Sjøs, Fredrik Soltvedt hos Båt-Berge AS, er glad for dialogen mellom dem og tomteeier. De leier ut området med brygger osv., og vi tror dette blir et positivt arrangement som kan vokse og utvikle seg sammen med destinasjonen.

Vi ønsker å være et supplement til den nye innendørsmessen Båtmessen på Sotra, som for oss har vært en god arrangør av Dra til Sjøs tidligere. Vi ønsker dem suksess og heier på alt som fremmer båtliv og bransjen.

Dra til Sjøs har derimot kommet frem til at de ønsker å satse på flytende båtmesse i fremtiden. Kompleksiteten med å frakte de største båter inn i hallene blir for kostbart, men samtidig er det viktig for oss å ha en felles møteplass. Vi er alle veldig glade for å «legge til» i Solheimsviken igjen, og ønsker alle sammen velkommen tilbake.