5.-7. mai på Marineholmen:

Dra til Sjøs er tilbake i Solheimsviken

Vestlandets flytende båtmesse opplever stor pågang fra utstillere inn mot årets messe, og dette blir et skikkelig «kick off» av båtsesongen for hele familien.

På det nye urbane bergenske «Aker Brygge» området, har det vokst frem flotte promenader og restauranter, lett tilgjengelig for hele Bergen og omegn. Her lover Vestlandets båtprodusenter, -forhandlere og -importører flere gode båtnyheter.

Publikum vil få se alt fra mindre landstedsbåter til store cabincruisere og seilbåter. Inne på selve messeområdet vil det være anledning til å ta seg en matbit og noe leskende hos Søtt & Salt, som blir en del av messen.

Stort telt på kaien

I stedet for mange små telt, som på Aker Brygge, blir det et stort telt på land. Teltet på over 300m2 har en fin bredde av utstillere og rommer alt fra båtutstyr, forsikring, navigasjon og båtmotorer. Ved flytebryggene ligger båtene i sitt rette element. Nypusset og skinnende, klare til å presenteres for kundene så de kan sammenligne og velge båter ut fra deres behov. 

Familieaktiviteter

Området med gjestehavn, restauranter, bystrand, Vilvite og Lillepudden er det perfekte utgangspunkt for en hyggelig familiedag med fritidsbåtliv som hovedtema. Alle kan finne en morsom sjøaktivitet i dagene messen varer. Hva med å leie en kajakk, SUP brett eller teste ut den flytende badstuen som er nærmeste nabo til båtmessen?

Godt Samarbeid

I år samarbeider «Dra til sjøs» med Norboat, for å legge den samme profesjonelle rammen rundt båtmessen som på Aker Brygge. Norboat er som kjent en dyktig messearrangør som sitter på mye historikk. Historikk som lett kan overføres til Bergen.

Magnus Frøshaug Ryhjell, daglig leder i bransjeorganisasjonen Norboat, kommenterer at han synes det er godt initiativ fra deres medlemmer og gode venner i Bergen. Vi gleder oss til å følge opp årets «Dra til sjøs» og se den utvikle seg fremover. Vi ser at flytende båtmesser er veldig populære og de arrangeres igjen langs hele kysten vår. Det er naturlig at også bransjen i Bergen ønsker seg en flytende båtmesse, med så sterke tradisjoner som «Dra til sjøs» har hatt.

Stor pågang

Påmeldingen er godt i gang og det er stor pågang. Christian Broch Korsbøen, Event Manager hos Norboat, er sikker på at de blir fullbooket.

– I år har «Dra til sjøs» plass til opp mot 70 båter ved bryggene. Umiddelbart etter at nyheten var sluppet om at «Dra til sjøs» skulle gjenoppstå, fikk vi henvendelser om påmelding. Det er kjempegøy at vi har fått så positiv respons, og nå gleder oss til i mai og møte publikum.

Kast loss og «Dra til sjøs» denne helgen

Det blir et stort mangfold av båter, og vi håper kunder fra hele landet vil komme. Det blir mulighet til forhåndsbooking og eksklusiv visning av båten etter avtale. Forhandlere og produsenter er klar til å fortelle dere om siste nytt, og ta tempen på dagens båtbransje. Hvordan ser morgendagens båtliv ut?