Langdistanse fra Nimbus

Med nye Nimbus 465 Coupé entrer svenske Nimbus for alvor inn i eksplorer- og lang-distanse-segmentet.

Nimbus har over førti års erfaring med «coupé-modeller», og nyheten bygger videre på de årelange tradisjonene og blir produsentens nye flaggskip. – Vi har en stor kundebase over hele verden, og mange søker seg oppover i størrelse, forteller Jonas Göthberg hos Nimbus.

Tanken bak 465 Coupé er å tilby en «voyager» gjerne for lengre turer. Derfor får båten drivstofftank på 1 700 liter og vanntank på 520 liter, dieselgenerator, lithiumbatteripakke på 400 ah og 400 watt solcellepanel. Den skal utrustes med Volvo Penta IPS650 / 2xD6 480 hk., og får en marsjfart på 20-24 knop og toppfart på cirka 27 knop. Båten får tre lugarer, deriblant en stor midtlugar, samt to bad.

Båten skal også være enkel å bruke for en-to personer med nedfelte dollbord og sidedør fra førerposisjonen. Den får også flybridge med solseng, salong og to sitteplasser ved førerplassen. Fra akterdekket er det enkel adkomst til en hydraulisk badeplattform og en salong med spisebord. I styrhuset er byssa plassert akterut, og fra den store salongen har alle gjester god utsikt med store vinduer. Leveringen av nyheten skal starte høsten 2024.

Relevante artikler