Under Dra til Sjøs vil Sjøakademiet være representert med ulike aktiviteter som alle kan få glede av. Her kan du blant annet bli med på eksperimenter for å forstå oppdrift og vindkraft, der vi lager og tester båter i modelleringsleire, vindmålere og “værhaner”. 

I tillegg kan du lære knuter, og danne grunnlag for å ta knuteknappen i løpet av sommeren. Alle som kommer innom får med seg Knuteknappen og materiell for å kunne trene videre på kunnskapsmålene til den og andre Sjøknapper, gjennom sommeren. Det blir også en konkurranse hvor vi kårer den raskeste til å knyte Pålestikk.

Sjøakademiet er en maritim kompetansebedrift, som har som formål å gi tilgang på kunnskapen, utstyret og tjenestene som trengs for et langt, trygt og bærekraftig forhold til sjøen. Du kan lese mer om deres prosjekter på www.sjøakademiet.no.

Sjøakademiet har et høyt fokus på riktig og kvalitetssikret kunnskapsformidling, og legger til rette for at alle som er nysgjerrige på det maritime skal få muligheten til å være med, forstå og bli trygg på nettopp det. Sjøknappen er et av universene i Sjøakademiet UNG, og kommer til å være sentralt i tilstedeværelsene på Dra til Sjøs.